Allmäntandvård

Allmäntandvård omfattar våra vanliga andvårdsbehandlingar.

Kvalitativ tandvård i Skellefteå

Största delen av vår tid utgörs av allmäntandvård. Här erbjuder vi barn, ungdomar och vuxna allt från enkla basundersökningar till mer avancerad tandvård. Allmäntandvård är ett samlingsnamn för de behandlingar vi utför, vilket innefattar:

Undersökningar

Regelbundna tandläkarundersökningar är viktiga för att upptäcka och förebygga tandproblem. Under en undersökning kontrollerar  vi din munhälsa och kan identifiera eventuella problem i ett tidigt skede.

Fyllningar

Fyllningar används för att behandla karies (hål i tänderna). Vi tar bort det skadade området och fyller sedan hålet med ett tandvänligt material för att återställa tandens form och funktion.

Rotfyllningar

Om en tand har en allvarlig infektion eller skada i dess inre pulp, kan en rotfyllning vara nödvändig. Det innebär att vi tar bort den infekterade pulpan och fyller rotkanalen med ett tätande material.

Proteser

Proteser används för att ersätta förlorade eller saknade tänder. Det kan vara avtagbara delproteser eller fasta proteser som kronor och broar.

Kirurgi, inklusive operationer av visdomständer

Ibland måste visdomständer opereras bort om de orsakar smärta eller andra problem. Tandkirurgi kan även omfatta andra ingrepp som tandextraktioner.

Hjälp för dig som har tandvårdsrädsla

Många människor lider av tandvårdsrädsla. Vi på Skellefteå Tandvård AB är vana att hjälpa dig som tycker det är jobbigt att behöva besöka en tandläkare.

Tandutdragning

Ibland är det nödvändigt att ta bort en tand som är allvarligt skadad eller infekterad. Vi hjälper dig vid tandutdragning.

Tandersättningar, kronor och broar

Vi använder tandersättningar som kronor (skyddande skal som placeras över skadade tänder) och broar (för att ersätta saknade tänder) för att återställa tandfunktionen och estetiken.

Bettskenor

Bettskenor används ofta för att behandla tandgnissling och temporomandibulär led (TMJ) -problem. De kan hjälpa till att skydda tänderna och minska spänning i käkleden.

Förebyggande tandvård

Förebyggande tandvård är nyckeln till god munhälsa. Det inkluderar borstning, tandtrådning, regelbundna undersökningar och professionell tandrengöring för att förhindra tandproblem innan de uppstår.

Ta kontakt med oss

För tidsbokning, avbokning och andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Snabbast svar får du genom att ringa. Om du fyller i formuläret återkommer vi till dig så fort vi har möjlighet.

Dina personuppgifter

 

Våra öppettider

  • Måndag 7:30–16
  • Tisdag 8–16
  • Onsdag 9:30–18
  • Torsdag 8–16
  • Fredag 7:30–13
  • Lördag - Söndag Stängt