Invisalign – osynlig tandställning

Modern tandreglering där tänderna regleras med hjälp av avtagbara genomskinliga tandskenor.

Invisalign – En osynlig tandställning

Vad är Invisalign®?

Vi är stolta att kunna erbjuda er en nästintill osynlig tandställning. Invisalign är en modern metod för tandreglering där tänderna regleras med hjälp av avtagbara genomskinliga tandskenor. Med Invisalign slipper du den klassiska tandställningen. 

Hur fungerar Invisalign?

Invisalign osynliga tandskenor är skräddarsydda och tillverkas efter ditt besök hos oss. Beroende på hur dina tänder ser ut och vad som ska regleras tar vi fram en uppsättning med tandskenor som du får med dig hem och som byts varannan vecka. Dessa skenor används dygnet runt förutom när du ska äta eller borsta tänderna. När skenorna tagit slut är behandlingen genomförd. Du rengör dem enkelt i ljummet vatten.

Det är enkelt

1. Undersökning

Först kontrollerar vår tandläkare att behandlingen är lämplig. Sedan tar vi foton, gör en tandröntgen och tar digitala bilder eller ett avtryck av dina tänder. Detta gör vi för att kunna skapa en virtuell behandlingsplan i ClinCheck® som är ett program där vi kan se ett tänkbart resultat.

2. Skenorna

En uppsättning skenor skapas och som du får med dig hem. Dessa ska användas under hela dygnet förutom när du äter, borstar tänderna eller använder tandtråd. Skenorna rengörs enkelt med ljummet vatten och appliceras lätt på tänderna med tandfärgade “plastfästen”. Skenorna byts varannan vecka.

3. Resultatet

Ofta kan behandlingstiden vara på 28 – 40 veckor och under den här tiden kommer du på återbesök till oss och får nya skenor. Längtar du efter ett nytt leende med enkla metoder är Invisalign något för dig. En ny och modern metod för tandreglering.

Ta kontakt med oss

För tidsbokning, avbokning och andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Snabbast svar får du genom att ringa. Om du fyller i formuläret återkommer vi till dig så fort vi har möjlighet.

Dina personuppgifter

 

Våra öppettider

  • Måndag 7:30–16
  • Tisdag 8–16
  • Onsdag 9:30–18
  • Torsdag 8–16
  • Fredag 7:30–13
  • Lördag - Söndag Stängt